Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
                          Техногенне озеро.
   Унікальне  солоне озеро , що лежить між Кегічівкою і селом Шляховим , має техногенне походження .Воно утворилося на місці газової вишки кілька десятків років тому. До цього часу єксперти не можуть  сказати напевне , чому газова вишка разом з усіма комунікаціями раптом пішла під землю  і яка  глибина  озера.
     За словами місцевих мешканців , вода в озері  така солона , що люди , які не вміють плавати , не тонуть на ньому.. Водойма міститься в улоговині  через це навіть  восени біля неї тепло . Більше того, сонячні промені відбиваються у воді  і люди навіть можуть отримати засмагу нарівні з морською.

11 січня 2016

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
           Парк , оповитий легендами .
   Богодухівці  гордістю свого району називають старовинний парк
 'Шарівський', що в селищі Шарівка . Люди з усієї України приїздять сюди подивитися на двоповерховий  білий  палац , схожий на казковий  замок. Він уже  давно став  улюблюнцем  фотографів,  які
повертаються сюди за натхненням і чудовими кадрами.
      Шарівка  оповита багатьма легендами й переказами .Ту є 'Камінь кохання ', начебто привезений  господарем   Кенігом з берегів  Чорного  моря як нагадування невірній  дружині про її зраду. Відвідувачам   розповідають , що колись господар замку посеред літа насипав  у парку  цукрову гору, аби примхлива благовірна у спеку покаталася  на санчатах  Росте  у парку і столітній дуб -- свідок неймовірних подій у дворянському гнізді.

9 січня 2016

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
                   Танк , що охороняє  райценр .
   Біля  танка  'Барвінківець', що стоїть на  в їзді до селеща Барвінковє , ніколи  не в януть живі  квіти . Для мешканців району він  - не просто  символ  перемоги, він нагадує їм  про те , що їхні діди  й батьки полягли у бою,  захищаючи  рідну землю від німецько-фашитських  загарбників.  У 1943 році в Барвінковому точилися  запеклі сутички з окупантами. Звільнили козацьке містечко в ніч з 9 на 10 вересня . Сьогодні  біля танка залюбки  фотографуються весільні пари . Учителі  проводять  тут  відкриті  уроки  пам яті .
А ветерани Великої Вітчизняної  приходять сюди згадати про свої бойові походи .

29 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
                       Міст   для  наречених
    Борівчанам   теж  є  чим  похвалитися .Візітівкою  району --міст
прокладений  через  мальовниче Червонооскільське   водосховище.Це місце для  борівчан має особливє  значення , адже  з ним   пов язано багато традицій. Наречені з усього району приїджають   сюди  в день весілля. Перейти через  міст  означає  для них  переступити  поріг нового  життя . Наречені загадують на цоьму мості бажання , які обов язково  мають здійснитися . На  бильцях  молодята перев язують на щастя  стрічки . Місток  полюбився  й випусникам  шкіл  району . Після вечірніх  святкувань учорашні  школярі приходять  сюди , аби зустріти  схід  сонця  над розлогим берегом  і широким синім Осколом .

29 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
              Ручні байбаки .
        Національний природний  парк 'Дворічанський' -- одна  з перлин  слобожанської  природи. Його  створили для того , щоб
зберегти  цінні  види степових рослин , що ростуть  на правому 
 березі річки Оскіл. Парк по праву можна назвати візитівкою всього району , адже він охоплює кілька сіл : Кам янку , Петро-Іванівку , Красне, Митрофанівку .Він вабить  не лише зеленими краєвидами ,
а  й  крейдяними горами . Дивовижний контраст  утворюе  неповторне  поєднання білих   гір  і блакиті мальовничої  річки Оскіл.А  ще  в цьому    парку живуть байбаки ,  які , до речі , зовсім
не бояться людей . Екостежками парку  люблять гуляти школярі ,
сюди  приїздять юннати з Харківського зоопарку, студенти  харківських  закладів і гості з інших  областей .

27 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
                       Круча слави  козаків .
                Краєвиди , що відкриваються  з Козачої  гори , добре  відомі  туристам -- і  не лише  українським . Людей  тягне  сюди легендарна історія Козачки , мсця героїчної  загибелі  козаків-- ченців Свято - Миколаївського козачого  монастиря . Після  прийняття  рішення про ліквідацію Січі в 1775 році Катерина 2  звеліла  'стерти  з лиця землі Змійове лігво'-- монастир. Козаки  зробили  єдину можливу  спробу не здатися-- стрибнули з 80 -метрової  кручі  в Донець.
              Монастир  було зруйновано ще за часів Катерини 2 , але пам ять знищити не вдалося. У  2004 році  представники  сучасного   слобожанського козацтва встановили на Козачій горі  поклонний хрест . У  2002  році  на  суботниках   оглядовий майданчик  навколо поклонного хреста обгородили ,  також відновили сходинки на найбільш крутій  ділянці підйому на Козачу  гору.

27 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
                 Чумацький  хрест.
  Мабуть, кожен  мешканець  Сахновщинського  району  хоча  б раз  у житті  побував  у селі Берестовеньки  біля  чумацької могили . За переказами  старих  людей ,  у могилі  поховано козака , що  чумакував. Коли  козак  постарів ,  то заповів   товаришам  поховати його  в тому місці ,   де він  помре .Чоловік  усюди  возив  за собою  кам  яний хрест вагою чотири тонни. Помер він  у грудні  1783 року
на  сахновщинській  землі ,  тож  і поховали його  чумаки  на пагорбі над річкою Оріль. На  хресті , що зберігся  до наших  днів , написано :
'Здесь погребень раб божій  бившего  куреня  Калноволоцкого Григорій Захарієв , син Шулга'.

23 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
            Найбільша  водна  ванна.
  Окрасою  Слобожанщини,  без сумніву , є  Печенізьке водосховище .Це  улюблене місце  рибалок  і відпочивальників. А з  2001 року  на 
мальовничому  березі  Печенізького водосховища  на  околиці  селеща Печеніги  проходить  єтно- мистецький фестиваль 'Печенізьке поле ', який  по праву  вважаеться  найпотужнішим  і  найцікавішим в області .Окрім  цього, Печеніжчина-- лідер  області за  розмірами  природно-заповідного  фонду .Тут  є  ландшафтний ,
ботанічний, лісовий заказники, а також  регіональний ландшафтний
парк  'Печенізьке поле'.

22 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
              Тризуб , створений  природою.
    На  Вовчанівщині ,  у селі  Огурцовому, є місцина , яку  по праву вважають  справжньою  родзинкою  всього  району . Сама  природа взяла  участь  у  її  створенні. Якраз на кордоні  України та  Російської Федерації  протікає  Сіверський  Донець. Річка  чудернацько звиваеться . Якщо  подивитися  згори ,то можна  побачити, як ландшафт  перетворюется  на тризуб.  А  місцеві прозвали такі  природні   викрутаси  Родзигою.Із  великої  крейдової  гори   в селі Огурцовому  відкриваеться  чудовий  вид на родзинку . Кажуть ,  саме  звідси  починаеться  Україна .

21 грудня 2015

Бондаренко  Ульяна, користувач 1ua
Ульяна Бондаренко
Тема: Візитівки Харківщини
.      Дерево  філософа .
   Шумлять  листям  у  Сковородинівці  Золочівського  району  величні дуби.  Не тільки   легенди ,  а й  дійсні  історичні  факти  пов язані з ними. Так , росте в селі  дуб,  під  яким  любив  читати  свої   твори  видатний  український  філософ і  письменник  Григорій Сковорода . Селяни та туристи  шанують  дерево як  історичну  пам ятку . Кажуть, що тут  біля  дуба пани  вчиняли  екзекуцію  над своїми кріпаками , а коли приїздив  Григорій Сковорода , селян не  били. Видатний філософ  захищав   їх.. Григорій Савич захотів піти  на  вічний  спокій   саме тут , тому сам  викопав собі могилу  в саду серед дубів .

21 грудня 2015


1




  Закрити  
  Закрити